Daar sta je dan. Weer buiten, voor het notariskantoor. Een bosje bloemen in de hand. Je voelt je hetzelfde, maar toch ook niet. Want er is een groot verschil sinds je hier een halfuur geleden binnenliep: je bent eigenaar van een huis. Van je droomhuis. Er zijn nu ongetwijfeld nog honderd dingen die je moet regelen, kopen en organiseren voor je er daadwerkelijk woont, maar daar gaat het nu even niet om. Nu is het tijd om aan leuke dingen te denken: feest!

1001 dingen

Met de sleutel van je droomhuis in de hand begint het dan eindelijk. Een nieuw avontuur. Waar ook veel bij komt kijken, want verhuizen is nu eenmaal een klus. Of je nu alleen de muren een likje verf moet geven of een grootse verbouwing aangaat. Voordat je het overzicht kwijtraakt, is het handig om die 1001 dingen die je nog moet doen op te schrijven. Verdeel het in dat wat je moet doen in je ‘oude’ huis (opruimen, weggooien, inpakken) en in je nieuwe huis (klussen, verbouwen, inrichten). Reden van lijstjes is het fijne overzicht uiteraard, maar ook dat euforische gevoel als je kunt afvinken. Hoe meer vinkjes, hoe dichterbij je nieuwe leven in je nieuwe huis.

Plannen

Verhuizen valt of staat met de juiste planning. Vraag maar om je heen, zij die zeggen: �Verhuizen? Eitje!’ hadden hun planning op orde. Zij die een moeilijk gezicht trekken hadden dat blijkbaar iets minder goed geregeld. Om te weten wat je wanneer moet doen hang je lijstjes – we zijn nu eenmaal dol op lijstjes, op de koelkast (of muur, of toilet) met dat wat je meteen moet doen, wat je een maand en een week voor de verhuizing moet doen, wat je op de verhuisdag zelf moet doen en wat na de verhuizing. Wedden dat je het dan ook een eitje vindt?

Anders dan je had gedacht:
Feestje vieren

Regelneef

Net zoals je die andere grote gebeurtenis in je leven, trouwen, kun je ook je verhuizing van A tot Z uit handen geven aan een heuse verhuisplanner. Van onder meer het opvragen van offertes van schilder- en verhuisbedrijven, tot aan het opnemen van meterstanden, adreswijzigingen doorgeven, nieuwe woning bewoonbaar maken en oude woning schoonmaken. Het enige dat jij dan nog moet doen is nadenken over je housewarming. 

Feestje bouwen?

Het is zo ver: hang de slingers op, strooi confetti in het rond, laat de kurk ploppen, ga met hapjes rond, en doe een dansje – of twee. Het is tenslotte feest. En niet om de minste reden: je hebt je droomhuis gekocht! Feestjes zijn eigenlijk net zo persoonlijk als het kiezen van je droomhuis. De één wil een huisje buiten, de ander een appartement in de stad. Zo viert de één een house-warming-festival dat een dag of wat duurt, de ander viert dit grootse moment het liefst samen. Hóe je het viert maakt natuurlijk niets uit. Wij zeggen alvast: proost!

Dit raden we je aan: 
Housewarming terror